Пристигане в Белград-Сърбия

Пътуване до Белград

Пътуване до Белград

Пристигане в Белград-Сърбия

 

Белград със самолет

Самолетите кацат на Централното белградско летище  „Никола Тесла” (BEG), което се намира на около12 км от самия град. Повечето големи и по-малките международни компании организират преки полети до Белград. Щом слезете от самолета, бихте могли да вземете такси до града. Цените са определени с държавен указ, което ви спасява от непочтени шофьори, но все пак имайте предвид, че до центъра на града има около 18-20 км. Можете да си наемете такси от стоянките в близост до самото летище.

Можете да вземете и автобус 72, който минава по два пъти на всеки час и стига до Зелени Венац в центъра, превозът с който ще ви коства 80 динара (т.е.1, 50 €) и отнема 45 мин. Спирката му е на нивото за пристигащи. Друг вариант е минибус А1, който върви до площад „Славия” в центъра, като преди това спира в Нови Белград и на Централната жп гара. Минибусът е с повече удобства и струва малко по-скъпо - €2, 60.

Белград с влак

Централната жп гара на Белград е разположена в центъра на града и пътят до площад „Република” е само 1-2 км, който се взима за 15 мин.

Белград с автобус

 Централната автогара е разположена непосредствено до жп гарата на улица „Караджорджева”. За повече информация, разписание и билети вижте в терминала вътре.

Белград с кола

Ако пътувате с кола, препоръчва се да навлезете в града от юг през магистрала Е-75, както и от югозапад през т.нар. Ибарска магистрала. Главни пътища влизат в столицата и от изток и североизток.