¬ремето
в
Ѕърно

-2 ∞C

„астична облачност

в€тър 21 km/ч

2018-02-24 -8 | -2 ∞C
2018-02-25 -9 | -5 ∞C
2018-02-26 -9 | -5 ∞C
2018-02-27 -8 | -6 ∞C

»нформаци€ за пътуване до Ѕърно, „ехи€

Ѕърно

»нфо Ѕърно

√рад Ѕърно не е просто съвременен европейски град с историческо минало. ¬ Ѕърно замъците са по-величествени, парковете са по-зелени, а бирата е по-вкусна. Ѕърно е съхранил в детайлите автентичната чешка традици€. » поне веднъж тр€бва да се посети.

√рад Ѕърно е втори€т по големина град в –епублика „ехи€, културна и съдебна столица на страната.


«абележителности

«абележителности«абележителности в Ѕърно

¬ град Ѕърно има колкото исторически забележителности, толкова и модерни удобства за динамично ежедневие. “ук, музеите, театрите, парковете и църквите ограждат живописните улици и създават усещането за една по-аристократична европейска общност.  ј в  ресторантите и клубовете се предлага едно от най-качественото пиво в света – също създадено с традициите на Ѕърно. 

Ѕърно спокойно може да бъде приеман като „ €бълката на раздора” в ÷ентрална ≈вропа. »менно тук, на н€колко километра от този одухотворен и величествен град, на 2 декември 1805 г. се е състо€ла „ битката на тримата императори” .  » дори да приключва с подписване на тристранен пакт, днес красив бароков замък – музей и величествен монумент в памет на тримата герои напомн€т само за едно от историческите събити€, бел€зали миналото на Ѕърно. ¬с€ка друга забележителност в града допълва пъзела на чешката традици€. «а да се превърне т€ в съвременното очарование на един от най-красивите европейски градове.

още за пътуване и автобуси†ї